DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2019

Zásahy 2019:

7.11.2019 14:47 POŽÁR NÍZKÉ BUDOVY ŠTÍTINA

Jednotka vyjela k požáru rodinného domu ve Štítině, po příjezdu na místo se zahlásila veliteli zásahu a postupovala dle jeho instrukcí. Síly a prostředky na místě stačily a proto se jednotka vrátila zpět na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

29.9.2019 18:38 TECHNICKÁ POMOC LIKVIDACE HMYZU MOKRÉ LAZCE

Po domluvě s IBC jednotka vyjela na likvidaci sršního hnízda pod střešní konstrukci lyžařské chaty. Hnízdo bylo zlikvidováno pomocí spreje na likvidaci hmyzu a poté odstraněno. Poté se jednotka vrátila na základnu.

DA 12 KIA-Besta

21.9.2019 19:00 TECHNICKÁ POMOC LIKVIDACE HMYZU MOKRÉ LAZCE

Po domluvě s IBC jednotka vyjela na likvidaci vosího hnízda.Na půdě RD jsme pomocí spreje zlikvidovali a poté odstranili vosí hnízdo. Poté se jednotka vrátila na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

16.9.2019 - 18:14 TECHNICKÁ POMOC LIKVIDACE HMYZU MOKRÉ LAZCE

Po domluvě s IBC jednotka vyjela na likvidaci sršního hnízda. Pomocí nastavovacích žebříků jsme zlikvidovali hnízdo v podhledu střechy rod. domu za použití spreje na likvidaci hnízd. Poté se jednotka vrátila na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

13.9.2019 - 18:27 TECHNICKÁ POMOC ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ MOKRÉ LAZCE

Na žádost starosty obce jsme provedli čištění odpadu v rodinném domě pomocí kanálového krtku na hadici D. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

14.7.2019 - 10:17 TECHNICKÁ POMOC LIKVIDACE HMYZU MOKRÉ LAZCE

Po domluvě s IBC jednotka vyjela na likvidaci vosího hnízda. Hnízdo se nacházelo v okrasném keři u okna rodinného domu. Hnízdo jsme vystříkali sprejem proti hmyzu a odstranili do pytle. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

9.7.2019 - 14:26 ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK NA POZEMNÍ KOMUNIKACI MOKRÉ LAZCE

Jednotka vyjela k nahlášenému požáru automobilu na silnici I/11. Po příjezdu na místo události a provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o únik ropných produktů do motorové části vozu. Proto jsme se spolu s ostatními jednotkami (JSDH Hrabyně a HZS MSK stanice Opava) vrátili zpět na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

11.3.2019 - 7:58 TECHNICKÁ POMOC ODSTRANĚNÍ STROMU MOKRÉ LAZCE

Provedeným  průzkumem se zjistilo, že přes cyklostezku jsou spadlé tři smrky o průměru kmene asi 30 cm a jeden listnatý strom o průměru kmene asi 10 cm. Pomocí motorové pily jsme stromy odřezali a odstranili mimo cyklostezku. Poté se jednotka vrátila na základnu.

Technika - CAS K25 LIAZ

11.3.2019 - 1:07 TECHNICKÁ POMOC ODSTRANĚNÍ STROMU NOVÉ  SEDLICE
 
Provedeným průzkumem, bylo zjištěno, že na rodinný dům spadl smrk ze sousedního pozemku o průměru kmenu asi 1 metr. Strom ležel přes 2/3 délky střechy a poškodil střechu i obvodové zdivo.  Jednotka Nové Sedlice provedla vytyčení nebezpečného prostoru páskou. Po nasvětlení prostoru pomocí halogenu na stativu, jsme společně s jednotkou Nové Sedlice prováděli pomocí motorové pily  postupné odřezávání stromu  ležícího na střeše. Větve a části stromu jsme po domluvě s majitelem ukládali na jeho zahradě. Po odřezání stromu až na kraj střechy jsme požádali operační středisko o vyslání jeřábu, který by zbytek opřeného stromu o dům spustil na zem. Operační středisko rozhodlo, že strom bude jeřábem odstraněn až v dopoledních hodinách. Po domluvě s majitelem domu, že strom bude odstraněn až dopoledne se jednotka vracela zpět na základnu.
Při jízdě po silnici I/11 před Mokrýma Lazcema jsme narazili na velké množství napadaných větví z topolů u silnice. Po domluvě s operačním střediskem jsme prováděli odstraňování větví ze silnice. Po odstranění větví se jednotka vrátila na základnu.
Technika - CAS K25 LIAZ